Arvostelu: Robin Hood -elokuva (2018)

Tarkoitus on jatkossa kirjoitella lyhyet arvostelut katsomistani jousiammunta-aiheisista elokuvista ja dokumenteista sekä lukemistani kirjoista tänne blogiin.

Ensimmäinen arvostelu koskee uusinta Robin Hood -elokuvaa. Tarkempia tietoja leffasta ja näyttelijöistä voit katsoa IMDB:stä.

Tiesin, että leffa on saanut murska-arvosteluita eikä sitä ole kauheasti kehuttu. Omalta osaltani tärkein syy katsomiseen oli se, että Lars Andersen (tanskalainen jousiampujakuuluisuus) oli kouluttamassa päähenkilöitä jousiammunnan pariin. Halusin siis nähdä millä tavalla tätä Larsin nopeaa ampumista on tuotu leffaan. Selkeästi opit näkyivätkin leffan stunteissa ja ammuntakohtauksissa. Tämän takia oltiin tosin päädytty aika kauas perinteisestä Robin Hood -tunnelmasta sekä pitkäjousimeiningeistä. Joku voisi ehkä sanoa, että piristävää vaihtelua, mutta mutta…

Eli kyseessä on moderni Hollywood-toimintapläjäys, jolle on annettu nimi Robin Hood, jotta saataisiin lisää katsojia. Leffa sisälsi paljon naurettavahkoja kohtauksia, joista puuttui realismi täysin. Lisäksi elokuvaan oli luotu toisinaan liian nykyaikainen fiilis ympäristöllä, puhetyyliillä, lavasteilla sekä asusteilla, vaikka leffan pitäisi ainakin nimellisesti olla keskiaikaan sijoittuva elokuva.

Toisaalta olen kyllä katsonut paljon huonompiakin leffoja. Elokuva oli jollain tapaa jopa viihdyttäväkin ja sillä oli hetkensä. Tästä huolimatta tätä uusinta Robin Hoodia ei tulla muistamaan julkaisun jälkeen kovinkaan pitkään, sen verran ”turha” elokuva on kuitenkin kyseessä. Leffasta puuttuu vetovoimaa, oikeanlaista jännitystä, todenmukaisuutta sekä ruusuista keskiaikaisromantiikkaa.

Mikäli ei siis satu olemaan muuta tekemistä ja kaipaa aivot narikkaan -leffaa hidastetuilla toimintakohtauksilla (ja saa kenties jotain kiksejä jousiammunnasta) niin voinee harkita tämän elokuvan katsomista.


Nuolet: 2/5

*”The legend you know – The story you won’t remember”*

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *