Haastavia hidastusvideoita

Kokeilin ammuntaradalla viime viikolla puhelimeni hidastusvideo-ominaisuutta. Olen kännykkäkameralla kuvaillut tietysti kaikenlaista muuta, mutta nyt kokeilin hidastusvideota ensimmäistä kertaa jousiammuntaan.

Yleensä ammattimaisesti tehdyissä hidastetuissa videoissa otetaan kuvia yli 1000 sekunnissa (normaalissa videossa on n. 30 kuvaa/sekunti). Tällöin vaaditaan myös erittäin paljon valotehoa, että video on tarpeeksi kirkas ja selkeä.

Puhelimena minulla on siis Sony Xperia XZ1 compact. Kameralla voi ottaa videota, joka tallentaa 960 kuvaa sekunnissa. Ainoa ongelma on se, että ajallisesti tämä hidastus kohdentuu n. 0,2 sekuntia kestävälle ajanjaksolle (kameran laitteisto ei kykene tallentamaan pidempää videota, koska kuvia on niin paljon). Haastavinta tässä on saada video nauhoitettua juuri oikeaan aikaan, mutta harjoittelulla sekin näkyy onnistuvan. Jatkuvaa hidastusvideoita puhelimella saa otettua 120 kuvaa sekunnissa.

Alla olevat videot ovat vähän ”hämäriä” ja ”kämyisiä”, mutta ihan hauska kun puhelimella sai noinkin hyvää hidastusvideota tallennettua. Alla ensimmäisenä oleva 120 kuvaa sekunnissa -video on sitten jo oikeasti hyödyllinen. Laatu on aika selkeä ja siitä näkee jo hyvin pieniä virheliikkeitä yms. mitä tekniikassa on.

Video 1 nuolen lennosta:

Video 2 nuolen lennosta:

Tästä näkyy hyvin mitenkä lavat ”vispaavat” laukaisun jälkeen:

Tälle videolle tallentui hyvin jänteen loppuisku:

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *