Löystyvät kierrekärjet?

Hiilikuitunuolien kanssa käytettävät kierrekärjet ovat näppäriä. Nuoliin saa säätöjen yhteydessä helposti vaihdettua eri painoisia kärkiä sekä lisäksi niihin voi lennosta vaihtaa esimerkiksi bluntti-kärjet.

Alumiini-inserteissä ja kierrekärjissä on huonona puolena vaan se, että kärjet saattavat lähteä ruuvautumaan irti laukaisujen myötä. Nuoleen syntyy laukaisussa värinöitä, jotka löystyttävät kierrekärkiä. Huomasin tämän ”ongelman” taas uusien nuolien kanssa ammuntaradalla viikonloppuna. Tähän, kuten moneen muuhunkin välineongelmaan, on onneksi olemassa helppo lääke.

Eli laitetaan jännevahaa kärjen kierteisiin. Jännevaha tiivistää kierreurat ja estää värinöiden aiheuttaman löystymisen.

Kierrettävien kärkien lukitsemiseen voi käyttää myös jotain liimaakin tai kierrelukitetta, mutta jännevahaa löytyy valmiiksi jokaiselta ampujalta, eikä näin tarvitse ostaa mitään ylimääräistä lisäainetta. Lisäksi jännevahalla ”lukitut” kärjet lähtevät tarvittaessa todella helposti irti.

Omassa käytössä jännevaha lukitteena on toiminut mainiosti. Sitä en tosin osaa sanoa mitenkä jännevaha toimii esimerkiksi joissakin Etelä-Euroopan kuumissa maissa kesäaikaan, mutta Suomessa tuskin on ongelmia harrastaapa ampumista talvella sisällä tai kesällä ulkona.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *