Arvostelu: Ladies First -dokumentti (2018)

Tällä kertaa katsottavana oli Netflixin alkuperäistuotantona syntynyt Ladies First -dokumentti.  Dokumentti on julkaistu vuonna 2018 ja kertoo intialaisen Deepika Kumarin tarinan jousiammunnan näkökulmasta. Tarkempia tietoa dokkarista löytyy IMDB:stä.

Elokuvasta voi katsoa trailerin Youtubesta (koko elokuvan kesti noin 40 minuuttia):

Vaistoammuntaan ja perinnejousiin liittyen elokuva ei juuri tarjoa mitään. Deepikan välineenä on moderni tähtäinjousi ja tähtäimessä olympialaiset. Tästä huolimatta dokumentti on mielenkiintoinen katsaus jousiammunnan avulla erityisesti siihen, miten naiset joutuvat kamppailemaan oikeuksistaan ja minne asti voidaan päästä, kun uskalletaan tehdä asioita muiden mielipiteistä välittämättä. Suomessa asuessa helposti unohtaa mitenkä etuoikeutettuja me täällä olemme, kun saamme aika vapaasti valita mitä muun muassa harrastamme (tai olemme harrastamatta).

Yksi leffan opettavia puolia on myös se, että jousiammunta on erityisesti kilpatasolla fyysisen puolen ohella myös henkisesti erittäin vaativa laji. Jos ampuja ei ole henkisesti vahva, eli hän ei mm. kestä stressiä eikä osaa rentoutua silloin kuin pitäisi, niin tiukan paikan tullen hän yleensä murtuu ja häviää kilpailussa. Jos siis harrastat jousiammuntaa muutenkin kuin mökillä satunnaisesti ampuen, niin henkisen puolen ja mielen harjoituksille kannattaa uhrata hieman aikaa.

Vaikka jousiammunta on lajina sama, harrastetaanpa sitä missä päin maailmaa tahansa, niin olosuhteet ja ympäristö voivat tehdä siitä täysin toisenlaisen kokemuksen.

Suosittelen!


Nuolet: 4/5

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *