Kaupalliset pika-ammuntanokit

Nykyisin useampikin yritys valmistaa pika-ammuntanokkeja. Nokeissa on leveämpi kita verrattuna tavallisiin tauluammuntanokkeihin. Tämä auttaa siihen, että kun yritetään ampua mahdollisimman nopeasti, nokki sujahtaa jänteelle helposti eikä haparointeja nokituksessa satu niin paljoa.

Ensimmäisenä listaan alle tällä hetkellä tiedossani olevat pika-ammuntanokkivalmistajat ja nokkityypit.


Turkkilaiset Koc Nockit (puu- ja hiilikuitunuolet)


Yhdysvaltalaiset FANG-nokit (puu- ja hiilikuitunuolet)


Thaimaalaisen Vermilin M, V ja Y-nokit (puu- ja hiilikuitunuolet)


Kiinalaisen Alibown Alumni-nokit (vain hiilikuitunuolet)


Turkkilaisen Halil Ibrahim Oerekselen Batur-nokit (puu- ja hiilikuitunuolet)


Henkilökohtaisesti olen testannut Koc Nockin että Vermilin nokkeja hiilikuitunuolissa. Koc Nockit ovat aavistuksen karummin valmistettuja sekä niiden jänneura on kapeampi verrattuna Vermilin nokkeihin. Vermilin nokit ovat laadukkaamman oloisia ulkoisesti ja nokkien jänneura on sopivan levyinen tällä hetkellä käytössä olevaan jouseeni. Koc Nockeissa taas etuna on kaarevat nokin päät, jotka auttanevat vieläkin nopeampaan nokitukseen.

Mistä näitä voi sitten ostaa? Joko suoraan valmistajilta tai jälleenmyyjiltä. Batur-nokit ovat vaikeimmin saatavilla, koska suoraa verkkokauppaa tai kotisivua ei ole (ainoastaan valmistajan Facebook-sivu ja amerikkalainen verkkokauppa, joka myy puunuoliin sopivia versioita). Olisi mielenkiintoista testata Batur-nokkeja, niin lähetinkin valmistajalle Facebook-viestin. Häneltä saa ostettua nokkeja suoraan viestitse tilaamalla, mutta ensimmäisestä valmistuserästä ei ilmeisesti ole kovinkaan paljoa enää jäljellä. Hinnat vaihtelevat määrän mukaan: pienin erä eli 10 nokkia maksaa 20 dollaria ja 100 nokkia puolestaan 65 dollaria.

Nopeusammuntanokkeja voi taivutella myös itse tavallisista tauluammuntanokeista. Tästä kirjoittelen oman artikkelin kuvien kera hieman myöhemmin.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *