Traditional Horsebow (TH) uusi kansallinen kilpailuluokka

Suomen Maastojousiampujain liitto on lisännyt viime kuussa uuden kilpailuluokan kisoihinsa. Luokan jousi voi olla mistä tahansa materiaalista valmistettu klassinen vastakaari hevosjousi, jossa ei saa olla ikkunaleikkausta tai nuolihyllyä. Otteena voi käyttää mitä tahansa sormiotetta ja nuolet voivat olla valmistettu mistä tahansa materiaalista.

Tarkemmat tiedot FFAA:n sivuilta osoitteesta:

https://www.ffaa.fi/?x118281=335143

Vielä kun SJAL:n kisaluokkiin tulisi jotain lisäyksiä pitkäjousi- ja vaistoluokkien lisäksi. On monia ampujia, jotka ampuvat perinteisemmillä vastakaarijousilla, mutta moderneilla nuolilla eivätkä käytä jänteellä kiipeilyä. Nämä ampujat joutuvat aika epäreiluun asemaan, mikäli osallistuivat kisoihin SJAL:n vaistoluokassa, joka on tarkoitettu ns. ”barebow-jousille” eli metallisilla rungoilla ja säädettävillä osilla varustetuille moderneille jousille, joilla ammutaan yleensä jänteellä kiipeilyä käyttäen.

Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *