Tarinani

Mikä ihmeen käppyräjousi?

Käppyräjousi on pohjoiskarjalaisen vaisto-/perinnejousiharrastajan pitämä blogi. Sanana käppyräjousi kuvaa hauskasti lyhyttä vastakaarijousta, joita on enimmäkseen käytetty mm. Aasiassa, Lähi-Idässä ja Välimeren valtiossa. Nykyisin lyhyillä vastakaarijousilla harrastaminen sekä ratsastusjousiammunta ja peukalolaukaisu ovat levinneet myös länsimaihin, eli Yhdysvaltoihin, Eurooppaan ja aina Suomeenkin asti.

Kuka tekstejä kirjoittaa?

Olen Mika Kareinen, vuonna ’85 syntynyt, Kontiolahdella asuva puuseppä. Jousiammunnan harrastamisen aloitin vuonna 2006 Jousiammuntaseura Joutsin tiloissa ja laji vei heti mennessään. Alussa ammuin pari vuotta tähtäinjousella, jonka jälkeen siirryin suurimmaksi osaksi perinnejousten pariin. Harrastamista on tullut kokeiltua myös modernilla vaistojousella (englanniksi barebow) sekä taljajousella. Viimeiset vuodet olen ampunut enimmäkseen lyhyillä vastakaarijousilla käyttäen peukalolaukaisua. Olen myös itse veistänyt jousia mm. saarnesta, tammesta, vaahterasta ja pähkinäpuusta.

Vaistoampujan perusopas -kirjasarja

Vuoden harrastamisen jälkeen aloitin vetämään kursseja sekä erilaisia ryhmäopastuksia. Ohjauskokemusta lajin parista onkin kertynyt jo reilut kymmenkunta vuotta. Kuten oma harrastaminen, myös kurssit ja ryhmäopastukset ovat kääntyneet melkein kokonaan vaisto- ja perinnejousten pariin. Suomessa ei ole ollut kunnollista kurssimateriaalia sekä perusopasta vaisto-/perinnejousiin liittyen, joten päätin itse sellaisen tehdä.

Ensimmäinen osa Vaistoampujan perusoppasta julkaistiin alkuvuodesta 2016 ja toinen osa syksyllä 2016. Kolmannen osan, nimeltään Monipuolinen harjoittelu, tekeminen on tällä hetkellä tauolla sillä keskityn toistaiseksi omaan harrastamiseen sekä blogitekstien kirjoittamiseen.

Päivitän sekä korjaan tarpeen vaatiessa jo julkaistuja osia ja ne ovat edelleen ilmaiseksi luettavissa/ladattavissa PDF-muotoisena Lataukset-sivulta .